dimarts, 26 de març del 2013

Els 5 sentits

Bon dia a toth@m,

Primer de tot, desitjar-vos que passeu un bon dimarts i que espero que faci bo per a poder-lo aprofitar encara més.

Avui, m’agradaria compartir uns quants recursos per a poder treballar els cinc sentits a l’etapa d’educació primària.

En primer lloc, m’agradaria que escoltéssiu aquesta cançó: els cinc sentits de la Damaris Gelabert. Enganxa molt i de seguida ja te la saps (me l’he escoltat tres vegades i ara ja la canto sola...). Per tal de poder treballar-la amb els més petits, us he escrit la lletra de la cançó i així la podeu cantar tots junts.



             - Enllaç de la lletra

En segon lloc, us enllaço un document amb pdf on hi ha una unitat didàctica per a treballar els cinc sentits. Com veureu, a la portada, posa que és per alumnes de tercer curs d’educació primària. Tanmateix, penso que és relatiu i es pot extendre a altres cursos (segon o quart sempre hi quan s’adapti).

A continuació, també us volia presentar una pàgina web que s’està impulsant molt a les escoles del Bages i crec que és una bona iniciativa. http://www.lacenet.org/sentits/ . Hi ha contes, propostes didàctiques, entre moltes altres coses per a poder treballar aquest tema que us presento avui.

Remenant per la xarxa he trobat un conte molt i molt interessant per a poder explicar als més petits. A més, ve acompanyat per unes il·lustracions que poden ajudar a fer entendre el conte així com també a poder treballar amb aquestes. El conte es diu: els cinc sentits i el podeu trobar a continuació així com també les fitxes que us acabo de comentar (hi ha les pintades per a poder mostrar mentre s’explica el conte i les de blanc i negre per poder pintar els més petits).


Per últim, m’agradaria compartir amb tots vosaltres unes fitxes que ja fa dies que vaig trobar a la xarxa però les havia de traduir i, fins aquesta setmana, no he tingut una mica de temps per a poder-ho fer. Es poden penjar a l’aula i així els alumnes tenen presents els cinc sentits i els podeu treballar al llarg del curs.
           - Fitxes dels sentits.

Bé, això és tot per avui. Espero que passeu un bon dia i ens tornem a parlar demà. Recordeu que el meu correu electrònic és: unapiladerecursos@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada