divendres, 27 de juliol del 2018

Problemes cooperatius

Hola a tots i a totes!

Avui us porto un altre recurs que estic preparant aquests dies de descans abans de marxar de vacances.

Es tracta d'un model de fitxa per tal de poder resoldre un problema plantejat. No és una fitxa que es resol individualment, sinó que es fa en grups de quatre. Cada un dels components del grup té una tasca concreta:

1 - Lector del problema
2 - Pensador
3 - Escriptor
4  - Corrector

Aquesta tasca va canviant, és a dir, segueix un ordre cíclic. En aquest cas, nosaltres l'ordre que seguim és: 1-2-3-4-1... Per tant, el qui primer és el lector, després serà el pensador.

La fitxa té una estructura molt definida. En primer lloc hi ha el número de problema que resol el grup. Posteriorment hi ha l'enunciat del problema, que ha de llegir el lector les vegades que faci falta perquè tots els components del grup l'entenguin.

Després, el pensador ha de pensar quines dades hi ha i quines operacions s'han de fer per a resoldre. Mentre ho pensa pot dir-li a l'escriptor que ho escrigui al seu lloc corresponent (ja veureu que hi ha un apartat per a dades i un altre per a les operacions a fer.

Una vegada el pensador i l'escriptor ha resolt el problema, intervé la feina del corrector que ha de revisar que estigui ben fet i si creu que hi ha quelcom que no està bé, ho ha de dir perquè ho corregeixin. Quan cregui que està bé, ha d'anar a la mestra perquè en faci l'última correcció. Si la mestra creu que està bé, poden seguir amb un altre problema. Si pel contrari la mestra no li dóna el seu okey, han de tornar a fer el procés.

Els alumnes els agrada treballar d'aquesta manera doncs cada un té una tasca molt limitada i no sempre és la mateixa.

Espero que us pugui servir per a les vostres classes. Jo ho he aplicat a quart sobretot però es pot aplicar des de segon fins a sisè.

A continuació us enllaço el següent:

- Les primeres fitxes de mostra (hi ha 4 problemes) - Cliqueu aquí!

- Una fitxa model on hi haureu de posar vosaltres el número de la fitxa i l'enunciat del problema. D'aquesta manera ho podeu aprofitar!  -  Cliqueu aquí!

Comentar-vos que a sota de tot de la fitxa hi ha 4 icones amb els càrrecs. Cada nen ha d'anotar el seu nom a la tasca que ha realitzat en aquella fitxa.

RECORDEU QUE ESTEM A INSTAGRAM!!! @unapiladerecursos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada