divendres, 3 d’agost del 2018

El càrrec del TEMPS

Hola!

Un recurs que deu fer un parell de dies vaig comentar per Instagram que el penjaria properament al blog: el càrrec del temps.

És un càrrec que és present a moltes escoles i a moltes aules però que es considera un càrrec més, sense donar-li importància o bé sense poder analitzar i treballar alguns conceptes que poden ser interessants.

Aquest curs he decidit renovar-lo ja que sí que hi treballava bastant però aquest curs ho vull sistematitzar un cop al mes. A continuació us explico el què tinc pensat:

El càrrec del temps estarà situat al final de la classe, en format cartolina (us en deixo una imatge). Cada dia, l'encarregat haurà de mirar el temps que fa i anotar-ho. La pregunta és, com ho ha de fer? Doncs ben senzill hi ha quadrats de 6 colors diferents, un per a cada temps possible. L'encarregat hauràs d'escollir el color i posar-lo a la columna corresponent (formant un gràfic).



Un cop al mes dedicaré una sessió de matemàtiques a analitzar el gràfic que hagi sortit. Com ho faré? He creat una fitxa per a poder fer un anàlisi. En aquesta fitxa hi ha un espai per a posar el nom i el mes que analitzarem. Posteriorment, hi trobem dos apartats ben clars:

- Una taula per a omplir. En aquesta, hem de comptar els dies que ha fet sol, núvol, etc. i apuntar-ho a baix.

- Un gràfic. A partir de les dades de la taula farem un gràfic. Ja hi ha la quadrícula per a facilitar més la tasca.

Per tal de poder treballar-ho bé, cal explicar prèviament alguns conceptes tals com la gràfica, la recollida de dades, etc.

Podeu descarregar l'arxiu clicant aquí

Espero que us pugui fer servei... Ja us explicaré com ha anat!


Bon estiu!

2 comentaris: